Jag som innehar stamnamnet S*Lyckohjärtats heter Helena Olsson och bor med min man Rolf i en villa i Vellinge strax söder om Malmö. På vår fritid tränar vi en del och hänger med när Emelie, min dotter, har fotbollsmatch. Jag är uppvuxen med hundar och fåglar och hade många undulater som jag hade liten uppfödning på. Jag har även sysslat med hästar i ca 20 år men det ligger på is. 

Jag blev med katt 2002 efter att ha följt med en kompis när hon skulle titta på en kattunge. Hos uppfödaren blev jag förälskad i en brunmaskad birma, det var bland det vackraste jag hade sett. På vägen hem berättar Helena Rosenquist (S*Snömolnets) att hon har en hona hon ska placera om som är brunmaskad, när jag frågar om hon går att ställa ut svarar hon javisst. När vi släppte av Helena följde vi med in och jag möts av världens vackraste katt, Carisma. Någon vecka senare flyttade Carisma in hos oss och detta ångrar vi inte. Hon var helt underbar. Med Carisma föddes mitt utställningsintresse. Jag har varit väldigt bestämd med färgerna på mina katter. Efter en brunmaskad skulle det vara en bruntabby, sen en blåtabby,  fler katter har det kommit i familjen efter hand.

Jag är medlem i Föreningen Sydkatten och Birmasällskapet.

Jag har gått Sydkattens uppfödarkurser samt SVERAK uppfödarettan hösten 2022. Jag är Certifierad uppfödare hos SVERAK 2023.

Dela den här sidan